Grup içinde çalışma ve sonuç raporları hazırlama
Bireysel çalışma ortamı ve çalışma sonuçları hazırlama
Matematik becerileri geliştirilerek, sayısal düşünceyi ölçme
Bilim ve teknoloji merakı ölçülüp laboratuvarda çalışma ortamı sağlama
Çalışma sürekliğinin ve motivasyonu artırıcı tekniklerin kazandırılması
Doğru okuma ve okuduğunu anlama onu karşısındakine aktarma becerisi kazandırma
Çok iyi bir matematik alt yapısı kazandırarak özellikle bir fobiye dönüşen matematik dersini uygulamalı eğitimle sevdirip öğrencinin başarısını arttırma
Bir laboratuvar okulu olan Değişim okullarında ‘Dünya Okulu’ olma özeliği ile çocuklara bilimsel düşünme ve düşüncesini hayata geçirme imkanını sağlama öncelikli hedeflerimizdendir.
İlkokul programımızda sanatsal ve sportif faaliyetlere önem vererek çocuklarımızın sağlam bir vücut yapısına kavuşmalarını aynı zamanda sanatsal yönlerini keşfedip ilgi ve becerileri doğrultusunda yeteneklerini geliştirme arzusundayız.
En önemli çalışmalardan biri de değerler eğitimidir.
Değerler eğitimi; ahlaki, kültürel, ruhsal, toplumsal ve bireysel alana ilişkin duyarlılık geliştirmeyi ve bunları içselleştirmeyi kapsar. Toplumsal ve insani değerler insan yaşamının en önemli yanını oluşturur. Sevgi, cesaret, dostluk, yardımlaşma, temizlik, saygı, doğruluk, nezaket önem verilen toplumsal değerlerdir. Değerler, içinde yaşadığımız toplumumuz için de önemlidir; çünkü onlar genel yaşam tarzımızı ve yönünü belirleme açısından önemlidir.
Değerler eğitimi aslında ailede başlar ama ailenin çocukla geçirdiği vakit gün geçtikçe azalmaktadır. Bu eğitimin hedefi önce değerleri oluşturmak ve değerlerini davranış haline getiren bireyler yetiştirmektir. Değerler anlatmakla edinilmezler. Doğrudan yaşanmalı, içselleştirilmeli ve onlara ilişkin duygularla verilmelidir. Değerler yaşanılarak bir kimlik kişilik boyutu haline gelir.
Erken çocukluk döneminde çocuk; varsayılmak, saygı duyulmak, öğrenmek ve araştırmak, özgürlük, mutlu olmak, güven vb. ilişkiler ister. Bu isteklerin üzerine bina edilirse değer eğitimi kişilik oluşturma eğitimine çok daha rahat dönüşür. Değerler eğitiminde model olmak da çok önemlidir. Örneğin; çocuğunuzun eşyalarına değer verip koruması, sizin ve bizim de kendi eşyalarımıza gösterdiğimiz özene bağlıdır.